> Гродзенская вобласць > Карэліцкі раён > вёска Беразавец > Царква Святой Тройцы
Беразавец. Царква Святой Тройцы

Царква Святой Тройцы | Беразавец

Год пабудовы (перабудовы): ? (1), 1900 (2)

Час пабудовы Свята-Троіцкай прыходскай царквы ў в. Беразавец невядомы, але ў 1863 г. храм капітальна перабудаваны на ўрадавыя сродкі. Царква не захавалася. Адасоблена была пастаўлена званіца на 5 званоў. У 1889 г. з драўлянага бруса пабудавана царкоўна-прыходская школа. Драўляны храм на падмурку быў вырашаны ў плане працяглым крыжам з купалам на барабане над гонтавым дахам. Абшытыя цёсам фасады чляніліся адным радам вокан і 3 дзвярыма. Унутры апсіду вылучаў драўляны пабелены і пазалочаны 1-ярусны іканастас на 7 абразоў маскоўскага пісьма.

У 1899 г. у в. Беразавец замест драўлянага ўзводзіцца мураваны храм у рэтраспектыўна-рускім стылі. Над бляшаным дахам асноўнага аб'ёму ўзвышаўся светлавы на 12 вокан купальны барабан. Выкладзеныя з часанага каменю фасады чляніліся 10 вялікімі вокнамі і 3 дзвярыма. Царква зруйнавана ў 1960-я гг.

Памяць. Карэліцкі раён
Мінск. Белта. 2000