> Мінская вобласць > Дзяржынскі раён > вёска Станькава
Станькава. Сядзібна-паркавы ансамбль Чапскіх

Станькава - фота і помнікі

Станькава Станьково Stańków Stańkava Станькаў Stankovo Stankow Станьков

Што паглядзець у Станькаве

Станькава. : Адметнасці | фота выбраных помнікаў

Каментарыі

Недалека ад Станькава пабудавалі комплекс "Партызанскі лагер". Быў там той восенню. Шмат розных зямлянак, акопаў, ваеннай тэхнікі(у асноўным з музея ВАВ) і не толькі ваеннай (паравозы). Есць гасцявыя домікі. Прыгожае месца! ...
Неужели Станьковом никто не интересуются?
Здесь помещены фотографии якобы остатков фресок в церкви, но это не фрески. Эти рисунки на стенах руин церкви в 2006 году нарисовали для съёмок какого-то фильма. ...
Я приехал в Станьково в конце 1961года шестилетним пацаном, уехал в 1967 и больше туда не возвращался. Но забыть эти места невозможно, и не только потому, что там прошло мое детство. Само окружение тех мест навевало мысли о необычном. Среди нас, пацанов, ходило множество легенд о подземных ходах, кладах и прочих чудесах. Например, все были уверены в существовании подземного хода к церкви под озеро...
Прыемна ўбачыць храм,які нараджаецца ізноў дзякуючы вернікам. Гэта ўсяляе надзею на духоўную будучыню Беларусі... ...