> Витебская область > Шарковщинский район > деревня Городец (Лужки)
Городец (Лужки). Часовня

Городец (Лужки) - достопримечательности | фото

Первое письменное упоминание: XVIII

Возможные варианты:
Гарадзец (Лужкі) Городец (Лужки) Horodziec (Łużki) Haradziec (Łužki) Horodec Gorodec Gorodiec Horodzec Gorodets Horodets Horodetz Gorodziec

Что посмотреть в Городце

Городец (Лужки). : Достопримечательности | фото отдельных памятников

Городец (Лужки).  Часовня Часовня

Общий вид каплицы. 2008-07-27

Городец (Лужки).  Пейзажи Пейзажи

Старадаўні жылы дом з брандмаўэрам, які падзяляе будынак на дзве часткі і вуліца, якая выходзіць на гасцінец Лужкі – Глыбокае. Унізе – мост праз Мнюту, млын (белы будынак) і парк графа Плятэра (на дальнім плане). Здымак 21.11.2006

Hello,
While looking for the place of birth of my father I came accross the above link. Maybe it will be of some use to you. I'm afraid it's in Russian so you'll have to manage somehow.
Best regards,
Hello,
I’m looking for some in formations concerning the propriety of my grand father Viktor Plater-Zyberk in Luzki (Horodziec), region Szarkowszczyzna.
I need to find a cadastral registery. Do you know which administration I need to contact (and where) ?
thx for your reply.
Best Regards

Kopiec uwidoczniony na zdjęciu, wg przekazu ustnego starszych ludzi, został usypany przez żołnierzy napoleońskich wracających z kampanii rosyjskiej. Ponoć każdy żołnierz przyniósł jeden but ziemi i wysypał na ciała zabitych (zmarłych) kolegów. Na kopcu została wzniesiona kaplica z Chrystusem dźwigającym ...
Гэта мая Радзіма, мой родны кут, самыя дарагія месцы у маім жыцці Вельмі хацелася каб усе будынкі былі адрамантаваны ...
СТАРАСЕЛЬСКІ МАГІЛЬНІК
Пахоны бераг Дзісенкі здалёк жаўцее пясочкам, а па жоўтым пясочку параскіданы капцы-валатоўкі. Бывала, каваль Даніла кліча нас: «Пойдзем у выкапкі, дзецюкі!» Называў нас, блазноту, «дзецюкамі», каб заахвоціць, але гэта было лішнім. Мы ўсе як адзін і ўдзень і ўночы гатовы былі ляцець «у выкапкі». Бо і страшна, і цікаўна там!