> obwód grodzieński > rejon woronowski > miasteczko Raduń
Raduń. Cmentarz żydowski

Raduń - zabytki | zdjęcia

Pierwsza pisemna wzmianka: 1217

Радунь Радунь Raduń Raduń Radunj Radunskaya Raduny Radin

Raduń. : Zabytki i atrakcje | zdjęcia

Wiadomości

Witam, Moi pradziadkowie to Jan Wiencis i Klara Balcewicz. Pochodzili z malej wioski Pusiawory. Z tego co wiem Jan mial trzech braci Adama, Jerzego (których rodziny znam) oraz czwartego brata. Niestety jego imienia nie znam. Z tego co wiem to on wyjechał do USA lub Argentyny. Niestety nie mam potwierdzenia gdzie dokładnie. Jakiekolwiek informacje na temat powyższego brata oraz ...
Moj dziadek mieszkal kolo Radunia nie wiem dokladnie gdzie ale nazwisko Wiencis Władysław. Wiem bardzo mało o jego rodzinie. miał siostre Marianne. Jak ktoś coś wie to proszę o informacje....
Witam MOja rodzina mieszkała w Nosowiczach koło Radunia. Jadwiga i Szymon Macewicz. Szymon urodzony w Maciuńcach rodzice to Jan i Emilia z domu Nosewicz. Jadwiga z domu Szymańska urodzona w Nadziei koło Ejszyszek rodzice Piotr i Maria z domu Sieklucka. Czy ktoś wie coś na temat tych rodzin? Wiadomość wiesdur@gmail.com
Czy pana teść służył w AK? Jeśli tak to znała go moja babcia,dziadek i pamięta go mój tata z opowieści....