> Брэсцкая вобласць > Баранавіцкі раён > вёска Задзвея
Задзвея. Гаспадарчы двор Межаеўскіх

Задзвея.  Гаспадарчы двор Межаеўскіх

Задзвея. : Страчаная спадчына | фотаздымкі

Задзвея.  Сядзіба Межаеўскіх

Задзвея. Сядзіба Межаеўскіх (XIX) Галоўны фасад. Фото Яна Булгака, каля 1920 г.

Каментарыі

Для Елены Алексеевной Воробьевой. На кладбище в д.Задвея сохранилась могила Констации Гладковой. Надпись сделана на польском языке. Дата рождения- 1895г., а смерти-1930г. На памятнике написано- "на память от дочки Ядвиги" (на польском языке). Памятник в удовлетворительном состоянии, могила обрамлена четырьмя бетонными столбиками и металлическими трубами. Подлежит восстановлению.Возможно это Ваша ...
Я ищу информацию об отчиме моей мамы, которая провела детство в Задвее. Имя его Бронислав (Адамович) Гладки. Мне известно, что перед войной он был управляющим в имении Савичи, а потом в имении в Задвее. Во время войны мама попала в партизанский отряд и потеряла контакт с отчимом. По неточной информации он погиб. ...
Яшчэ жывая Задзьвея – ФОТАРЭПАРТАЖ-2009: http://intex-press.by/ru/752/200/1298/ ...
Будынак лядоўні стаіць, дзе й стаяў, акурат на котлішчы Чачотаў, што ўскрай вёскі на ўзвышку. І кожны вясковец ведае, дзе сядзіба, і можа нешта распавесьці пра яе. Апошні раз я быў тамака напачатку сьнежня 2008 году. Цудоўныя, маляўнічыя мясьціны. ...
На вялікі жаль, пры вандроўцы да вескі летам 2007 г. не ўдалося адшукаць нават гэты прыгожы будынак лядоўні, (гл.верхні здымак) . Звярталіся нават да старажылаў, але ўсе што яны змаглі паказаць было толькі руінамі ці накаторымі рэшткамі гаспадарчых пабудоў ды стары спіртзавод. Не хацелася б думаць што прыгожы будынак лядоўні быў знішчаны зусім нядаўна, калі ў каго есць пра гэта якая інфармацыя, пр...