> Гродзенская вобласць > Іўеўскі раён > мястэчка Юрацішкі
Юрацішкі. Касцёл Перамянення Пана

Юрацішкі. : Страчаная спадчына | фотаздымкі

Юрацішкі.  Касцёл Перамянення Пана

Wpisy na temat Mierzejewskich można znaleźć w księgach metrykalnych Lazduńskiego kościoła...
Witam
Czy mógłby mi ktoś pomóc w ustaleniu pewnych faktów rodzinnych. Moja ciocia będąc dzieckiem po rewolucji Październikowej powróciła do Polski. Już nie żyje ale mówiła że do pociągu jadącego do Polski wsiadała na stacji Juraciszki. Ciocia była córką właścicielki majątku zi...
Nasz Przyjaciel nr 10 z dnia 06.03.1932 r.

Miasteczko Juraciszki powiat. Wołożyński
Dnia 14 lutego 1932 r. w Juraciszkach odbyła się uroczystość otwarcia Domu Ludowego. Miejscowa ludność już oddawana odczuwalna brak tak ważnej i pożytecznej placówki. Dzięki inicjatywie i staraniom Urzędu Gminnego, został wyn...
Дзень добры, Марыя. У мяне есць некаторая інфармацыя аб Радкевічах, у верасні ў Беларусь прыязжалі нашчадкі Радкевічаў, былі ў Юрацішках, Такарышках, Ільянаве. Калі вас зацікавіць, напішыце на walper[@]tut.by...
Dzien dobry, Czy mozna zwiedzic dworek Rodkiewiczow? Czy ktos obecnie mieszka w tym dworku? Gdzie mozna znalezc informacje dotyczace rodziny Rodkiewicz, Ich losow ?Serdecznie pozdrawiam - Maria Rodkiewicz...