> Гродзенская вобласць > Астравецкі раён > мястэчка Гудагай
Гудагай. Касцёл Наведзінаў Найсвяцейшай Панны Марыі

Dzień Dobry

Mój dziadek Hieronim Stanulewicz wyemigrował do Polski po drugiej wojnie.
Może są osoby, które znają/znały dziadka - rodzinę Stanulewicz.

Będę wdzięczny za informację/kontakt.

Szukam informacji o pradziadku Szymon Pilecki był ojcem Wincentego urodzonego w 1893 r w Gudogaj,jego żona Rozalia.Może są jakieś ślady na cmentarzu? Wincenty wraz z rodziną repatriował się do Polski w 1945....
W 2015 roku odwiedzilam Godogaje. Moja rodzina to Holubowie, Michalowscy, Kochanowscy z Blikan kolo Gudogajow. Ja tez z checia dowiedzialabym sie czegos blizszego o mojej rodzinie.
16.lipca 2016 odbedzie sie w Gudogajach coroczny odpust. Z pewnoscia w tym czasie mozna tam spotkac wielu ludzi, bo zjezdzaja sie tam wierni nie tylko z Bialorusi, ale takze z Litwy i Polski. Ja juz tak duzo ludzi ...
Witam, ja szukam także rodziny z Gudogaj. Urodziła się tam w 1905 babcia mojego męża Maria Pilecka (po ślubie przyjęła nazwisko męża Jarmołowicz). Przeniosła się do wsi Nowowicze i przed repatriacją urodziła tam 4 dzieci.

pozdrawiam
Ania z Olsztyna