> Витебская область > Ушачский район > местечко Ушачи
Ушачи. Кладбище старое католическое

Что посмотреть в Ушачах

Ушачи. : Достопримечательности | фото отдельных памятников

Ушачи. : Утраченное наследие | фото

Ушачи.  Костёл Святого Геронима и кляштор доминиканцев

Ушачи. Костёл Святого Геронима и кляштор доминиканцев (1716 (1), 1796-1820-x (2)) Состояние костеёла после Второй мировой войны

Ушачи.  Церковь Успения Пресвятой Богородицы

Ушачи.  Синагога

Комментарии

Тихий Дмитрий, калі ласка, калі дадаеце выявы зь Беларускай Вікіпэдыі, пазначайце сапраўдную крыніцу здымка - Казімер Ляхновіч, Беларуская Вікіпэдыя (be-tarask.Wikipedia.org) ...
Архітэктура новазбудаванага касцёла Святога Лаўрэна, ў пачатку XX ст. мураванага храма была вырашана ў стылі неаготыкі. Адносіўся да тыпу 2-вежавы 1 –нефавых храмаў з 3-гранннай апсідай. Гатычны характар надавалі шатры чацверыковых вежаў, высокія стральчатыя вокны, ступенчатыя контрфорсы і інш. Над высокім дахам узвышалася сігнатурка са шпілем. Інтэр’ер храма быў распісаны фрэскамі адным з тал...
эта гора называется
1905 – odrodzenie parafii rzymsko-katolickiej w Uszaczu nastąpiło po ukazie tolerancyjnym, kiedy pozwolono na zarejestrowanie filialnej parafii dla Sieliszcza, i otworzono drewnianą kaplicę w miasteczku (Cerkiew prawosławna zabrała bowiem dawny kościół parafialny p.w. św. Hieronima). W 1908 r. parafianie otrzymali pozwolenie na budowę nowej &#...
1678 – fundacja bazylianów (p.w. Wniebowzięcia NMP.)

W 1672 r. miasteczkiem zarządzał Dawid Radzimiński-Franckiewicz, który ufundował w 1678 r. klasztor dla bazylianów. Uposażenie cerkwi dokonało się przez zapisy kolejnego właściciela miasteczka – stolnika połockiego wraz z żoną Elżbietą Gutkowsk...