> Витебская область > Докшицкий район > деревня Гнездилово (Двор)

Гнездилово (Двор) на карте

Гнездилово (Двор) - достопримечательности | фото

Первое письменное упоминание: 1567

Возможные варианты:
Гняздзілава (Двор) Гнездилово (Двор) Hnieżdziłowo (Dwór) Hniazdziłava (Dvor) Hnieżdziłów Гнязьдзілаў Гнязьдзілава Gnezdilovo Hniazdzilau

Что посмотреть в Гнездилове

Утраченное наследие

Гнездилово (Двор). : Достопримечательности | фото отдельных памятников

Гнездилово (Двор).  Часовня

Гнездилово (Двор).  Приусадебный парк

Гнездилово (Двор).  Пейзажи

Гнездилово (Двор). : Утраченное наследие | фото

Гнездилово (Двор).  Усадебный дом Козел-Поклевских

Гнездилово (Двор). Усадебный дом Козел-Поклевских (XIX) Фото ca. 1930

Dzień dobry,
jestem córką Jerzego Koziełł- Poklewskiego, rodzinny majątek taty był w Bierkowszczyźnie, powiat Stara Wilejka, natomiast w Gnieździłowie był majątek babci taty- Wilhelminy Koziełł- Poklewskiej i dziadka Edwarda Koziełł- Poklewskiego.Mieszkamy z tatą w Trójmieście, czekam na kontakt,
Ja imeju dokumenty o koziell-poklewskich kotoryje zili w litwie.ja prawnuk wladislawa koziello-poklewskowo ur/1819um.-1901 i wladislawy ledochowskoi-koziello-pokliewskoi ur1835-1908.
dziekuje, pozdrawiam;
antanas kazela ur1955-07-25.

Jeden z potomków tego rodu pracuje w Nadleśnictwie Torzym, drugi na Uniwersytecie Mikołaja Kopernika. Sporo napisał o nich prof. Sielicki w swoich pracach o rejonie wilejskim. Zobacz również indeks nazwisk Słownika Geograficznego Królestwa Polskiego...Wiele materiału jest w aktach gubernianych: byli skazywani jako buntowszczyki i miateżniki przez c...
Witam,
poszukuję jakichkolwiek informacji na temat historii rodziny Koziełł - Poklewskich (również posiadłości). Jest to moja bardzo bliska rodzina, dlatego też będę wdzięczna za cokolwiek. Dziękuję, pozdrawiam,
Do Pana w.Szyszko z zapytaniem czy jest w pośiadaniu zdjęć rodzinnych czy coś mu muwi nazwisko SŁOTWINSKI ,ŚWIĘTORZECKI ...