> Вильнюсский уезд > Вильнюсский район > деревня Большая Реша
Большая Реша. Усадьба «Рэша Русская»

Подвал около конюшен

Большая Реша.  Часовня придорожная Часовня придорожная

Капличка при дороге к бывшей усадьбе Реша Русская

Poszukuję informacji o:
a. majątku Anielów (gm. Pogiry koło Wiłkomierza, obecnie Ukmerge). Dzisiaj ta mejscowosc nie istnieje. Ale ostatki parku jesze są. Bardzo mi interesuje, jak wygliądali budynki. Dla tego prosze
Kościół jest piękny- oglądałam i robiłam zdjęcia w 2007 r. Pamiętam kościół drewniany na cmentarzu spalony przez Niemców....
Prośba o kontakt do p. Andrzeja Ilasza. Mój mail to mikolajskie@gmail.com lub tel. 601344313. Poszukuję informacji o:
a. majątku Anielów (gm. Pogiry koło Wiłkomierza, obecnie Ukmerge);

b. majątku Augustów (Augustowo) koło Wlk. Rzeszy

Bardzo proszę o kontakt

Do p. Andrzeja Ilasza
Nie udaje mi się wysłać do Pana wiadomości jako "odpowiedz", więc proszę o kontakt na maila ravick@interia.pl lub mikolajskie@gmail.com
Jestem bardzo zainteresowany zdjęciami zarówno z Anielowa jak i z Rzeszy. W Anielowie urodził się mój dziadek Antoni Zygmunt Downarowicz, a majątek Augustów należa...
Mam sporo zdjęć z Anielowa . Przypuszczam ( na 99 % )że z Anielowa pochodzi żona wuja mojej Babci ,
Zygmunta Ruszczyca z Wielkiej Rzeszy ( tam urodziła się moja mama ) . Z chęcią wymienię się informacjami . Pozdrawiam...