> obwód grodzieński > rejon oszmiański > wieś Graużyszki

Graużyszki na mapie

Graużyszki. : Zabytki i atrakcje | zdjęcia

Graużyszki.  Dzwonnica

Graużyszki. : Utracone spuścizna | zdjęcia

Graużyszki.  Kościół ŚŚ. App. Piotra i Pawła

Graużyszki. Kościół ŚŚ. App. Piotra i Pawła (1495 (1), > 1640 (2), > 1750 (3)) Kościół Piotra i Pawła w Graużyszkach.
Z archiwum Instytutu Sztuki Polskiej Akademii Nauk (IS PAN 0000016483)

Wiadomości

Добрый день! Ищу информацию о собственнике имения Гравжишки периода 1866-1878 годов. есть информация, что это Корсак Людвик А(отчество не известно). В это же время был некий Адам Корсак. Вопрос:какое оношение Адам имел к этому имению? Возможно у кого-нибудь есть любая фотография этого имения? Мой прапрадед в 1866 году жил в этом имении. Я из Минска, мне 72 года. Спасибо....
Здравствуйте, форумчане! Скажите, в Гравжишках деревянный костел существует и сегодня? Может быть у кого-нибудь есть любое фото имения Гравжишки? Мой прапрадед в 1866 году в нем жил. Я из Минска, мне 72 года. Валерий....
W tym mieście urodził się i mieszkał mój dziadek Sienkiewicz Czesław dopóki nie weszli ruskie i całej rodziny nie wywiezli na syberię na szczęście udało się całej rodzinie wrócić do polski(ale już innej polski)......
Wybieram się latem do Grałżyszek. Pochowana jest tam moja babcia....
Kościoła już nie ma. Wczoraj wrócił mój teść Bohdan Polonis, jego syn Bohdan Polonis i wnuk Bohdan Bobrowski. Byli na cmentarzu w Graużyszkach na grobach Polonisów z Gabryjałowszczyzny ...

Możliwe warianty:
Граўжышкі Гравжишки Graużyszki Hraŭžyški Граужишки Grauzyszki Grauzhyshki Grauzhishki Hraużyszki Hrauzyszki

Utracone spuścizna