> obwód miński > rejon stołpecki > miasteczko Derewna

Derewna na mapie

Derewna.  Kościół Zwiastowania NMP

Derewna.  Cmentarz katolicki. Kaplica

Derewna.  Krajobrazy

Witam,
poszukuję rodziny Krepskich, Hordziejewicz oraz Ratomiskich mieszkających obecnie na terenach Białorusi. Ja urodziłem się w Sławkowie(Jan Hordziejewicz) moja matka Janina zd. Krepska (Antonii Krepski, Maria Krepska) mój ojciec Antoni Hordziejewicz ( Emilia i Wincenty Hordziejewicz). Z tego co mi wiadomo powinien żyć jeszcze Jan Krepski.
witam.
Sabina i Hipolit Wasilewicz to moja rodzina.Sabina to była siostrą mojej mamy....
Moja prababcia - Catewicz z domu Sielicka pochodziła z Derewna
Przed południem kolumny wojskowe wkroczyły na rynek do Derewna. Były to oddziały litewskie, których dowództwo natychmiast po wkroczeniu wezwało ludność do zachowania spokoju, informując zarazem, że wojsko tak długo pozostanie w Derewnie, dopóki nie oczyści puszczy z partyzantów. Po dwóch tygodniach ostrzeliwania skraju...
Witam poszukuje osob, ktore moga byc zwiazane z moimi pradziadkami Marią i Alfonsem Downar-zapolski.
Mieli trójkę dzieci 2 synów i córkę romkę. jeden z synów został zastrzelony przez zołnierza niemieckiego w przedziale 1935-1945. prosze o kontakt osob ktore moga miec jakakolwiek wiedze na ten temat....
Dzien dobry !

Moja babcia pochodzila z Zubierowa, byla corka Sabiny i Hipolita Wasilewicz. Miala czworo rodzenstwa....
Нажаль я не вельмі добра размаўляю па-польску і таму напішу па-беларуску...

Вельмі шкада што касцёл быў зачынены калі вы прыяжджалі, таму што зараз ён выгдядае вельмі прыгожым!!! Звонку і ўнутры. І навогул Дзераўная - цудоўнае мястэчка!!! Я вельмі рада што жыву менавіта тут)))...
Mostowski, Dąbkowski / Dubkowski / Dąbrowski / Mastawski / Masteuski

Szukam wszelkich informacji o tych rodzinach. Wiem, że Mostowscy mieszkali we wsi Grań- droga na Nowiki.
Dzien dobry,
EUGENIA ZAPOLSKA urodzona w 1897 roku w Minsku, corka Szymona i Pelagii. Czy ktos naprowadzi mnie na jakikolwiek slad?
Pozdrawiam
poszukuję jakich kolwiek informacji o krewnych mojej mamy ur.01.01.1919 w rodzinie Makaś w wsi Wogminy gmina Derewno powiat Stołpce.Imiona rodziców to Julia i Zygmunt. Będę wdzieczna za każdą informację ...
Poszukuje kontaktu z Edka Marjuszyc z Derewna.Pochodza z tamtad moi dziadkowie Antoni i Jadwiga Marjuszyc,z domu Roslik.Urodzilam sie w Choszcznie w Polsce i znam starsze malzenstwo Weraksa.Wiem ze pochodza z Derewna bo znali mojego dziadka.Prosze o kontakt ...
szukam wszelkich informacji na temat rodziny mojej mamy Ewy Makaś ur.01.01.1919 w Wogminie gmina Derewno powiat Stołpce córki Zygmunta i Julii ...
Микула, если ты родился и крестился в Деревной, там где я - то ты Поляк! Какая судьба бросила тебя в далекий Екатеринбург ? ...
я родился икрестился здесью.Живу Екатеринбург Победы94-176 тел89122860697 ...
Panie Józefie!. Nie dopisałem... Z tego co wiem pp. Waraksa pochodzili z Derewna lub okolic. Moi rodzice (Łoś Józef i Maria z Igumienowszczyzny - 8 km od Derewna) znali się z nimi i w Polsce (w Bytowie) utrzymywali kontakty. ...
Panie Józefie! Nazwisko Waraksa można znależć w książkach telefonicznych, m.in. Słupska, Lęborka, Bytowa i innych. Można do nich napisać. ...
Dzień dobry. Poszukuję informacji na temat rodziny Wasilewicz, którzy mieszkali przed wojną w miejscowosciach :Zubierowo, Derewno i Nestorowicze. Będę wdzieczny za pomoc. Pozdrawiam ...
W kościele tym w styczniu 1947 byłem ochrzczony, a wiosną 1957 roku - przyjęty. Pamiętam, jak mnie i starszą siostrę oraz mamę wiózł brat mamy kołchozową furmanką z Małej Humianouszczyny do tego kościoła. W kościele zebrało się nas około 20 dzieciaków na nauki przed przyjęciem. Ksiądz...
Szukam informacji na temat mojego pradziadka, Bolesława Wołodźko, mieszkańca Derewna, pow. Stołpce. Wraz z kolegą z partyzantki - nazwiskiem Wańkowicz - został rozstrzelany przez Niemców. Jeśli ktoś ma informację na temat tamtych wydarzeń, bardzo proszę o kontakt.
Dzien dobry. Szukam jakiejkolwiek informacji na temat rodziny Mojego Ojca- Jozefa Wojnicz, ktory mieszkal z rodzina w Ruskowiczach. Bede wdzieczny za pomoc. ...
Poszukuję informacji na temat rodziny Waraksa (Weraksa), którzy mieszkali w m. Bryniczewo gm. Derewno. Proszę o pomoc, pozdrawiam
tak w Derewnej moi dziadowie sie wychowale . czy sa innni z t6ch stron???? ...
Poszukuję informacji o rodzinie Jakimowiczów. Dziadek Stanisław Jakimowicz ur.w 1905 w Pieronim gm. Derewna pow. Słonim. Nie mogę znaleźć miejscowości Pieronim.Jadę w te okolicę.Pozdrawiam. ...
Szukam kontaktu z osobami z miejscowości Rusakowicze. Moi dziadkowie urodzili się w tej miejscowości. Ponadto poszukuję osób o nazwisku Downar-Zapolski. Pozdrawiam ...
Pani Wando! Mam nadzieję, ze nie zniechęciła się Pani i czasem zagląda na te stronę. Jestem kilka lat od pani starsza, ale też tu się urodziłam i tu urodzili się moi rodzice i dwie siostry. Zachowałam wiele wspomnień z najwcześniejszych lat mego dzieciństwa, bowiem kiedy wyjeżdżaliśmy z rodziną do Polski (te&...
Urodzilam sie w Derewnoje w 1948 r. Od 1957 r. mieszkam w Polsce (Świeradów Zdrój - woj. dolnosląskie). Miasteczko odwiedzilam 2 razy (1973 i 1980)wraz ze swoja mama. W przyszlym roku chcialabym znow je odwiedzic, tym razem z moimi doroslymi corkami (mama nie najlepiej juz sie czuje). Mam ogromny sentyment do miejsca swych urodzin. Szukam mozliwosci noclegu w Derewnie lub okol...
szukam kontaktu z kimkolwiek, dziadek Antoni Malewicz miesszkal w Derewnej , prosze o informacje ...
To miejsce wielu wydarzeń mojej rodziny , ślubu moich rodziców w 1939r. , miejsce chrzcin mojego rodzeństwa 1940, 1942,1949 roku oraz moich w 1956roku . Wyjechałam do Polski w 1957r. i mieszkam na ziemiach zachodnich . Marzę , aby zwiedzić te miejsca , myślę ,że marzenia się spełniają ! Wanda ...
To miejsce chrzcin mojego pradziada Konstantego Bakinowskiego s. Antoniego i Pauliny z Bryczkowskich, urodzonego 21.04.1886 w folwarku Tonowo.Konstanty z żoną Antoniną z Benedyktowiczów i synami Antonim i Kazimierzem mieszkali w folwarku Epimachy niedaleko Dubrowy. Kościół w Dubrowie, którego fotografie są na tych stronach był miejscem ślubu m...
Byłem w Derewni w listopadzie 2005 r. W tym kościele w 1895 r. był ochrzczony mój dziadek Władysław Krepski s. Franciszka, urodzony w folwarku Borek koło Derewni.Poszukuję starych zdjęć z tych terenów i wszelkich informacji o rodzinie Krepskich mieszkajacych na tym terenie do odzyskania niepodległości w 1918 r. W latach dwudziestych ...

Możliwe warianty:
Дзераўная Деревная Derewna Dzieraŭnaja Дзераўное Dzieraunaja Darevnaya Derewnoje Derevno Деревное Derevnoje Dzieraunoje Derewnoje

Reklama