> Grodna region > Bierastavica county > Vialikija Ejsmanty village
Vialikija Ejsmanty. Catholic church of the Assumption of the Blessed Virgin Mary and St. John

Vialikija Ejsmanty - travel guide - photos and attractions

The first written mention: XVI

Spelling variations:
Вялікія Эйсманты Великие Эйсмонты Ejsmonty Wielkie Vialikija Ejsmanty Ejsymonty Ejsmanty Eysmonty Eysymonty

Vialikija Ejsmanty. : Places of interest | selected photos

Vialikija Ejsmanty.  Catholic church of the Assumption of the Blessed Virgin Mary and St. John

Comments

Strzalkowscy z niezamoznej szlachty zamieszkiwali w roznychn miejscach dosc blisko Grodna. Jednym z nich jest Klemens Strzalkowski ojciec mojej prababki Julii ktora wydala sie za maz za Baltazego Ejsmonta rowniez szlachcica.

Klemens Strzalkowski ozenil sie ze Stanislawa zd.Kamienska i wszedl w posiadanie z wianem majatku Miniewicze (Mosty) tam zamieszkujac od tej pory.Najprawdopodobniej le...
Nie wiem, czy jakkolwiek ta informacja może być pomocna dla Justyny- ale koło Wielkich Ejsmontów jest wieś Kuliki ( w 1km) i tam mieszka przynajmniej jedna rodzina Kulikowskich (pani Maria Kulikowska, jest już na emeryturze), swojego czasu w naszej szkole (Gudziewicze), prowadziła zajęcia z Polskiego i Francuskiego. Wiem też, że jej starszy syn sko...
Witam,
poszukuję informacji na temat rodziny Kulikowskich. Wiem, że rodzina pobliskich Eysmontów zamieszkiwała w majątku Krasnogruda, dziś powiat sejneński, koło granicy z Litwą, podobnie jak dzisiejsi Kulikowscy.Czy został może ktoś w okolicach Grodna?Będę bardzo wdzięczna za wiadomość. ...
Poszukuję osób powiązanych z rodziną Strzałkowskich, bądź Staniewskich mieszkajacych napewno do 1945 r. w majątku Staniewicze koło Grodna. Ewa Strzałkowska (1859-1933) to moja prababka wyszła za mąż w latach 80-tych XIX w. za Józefa Kozyra i zamieszkała w Grodnie przy ulicy Przejazd 6. Dzieci ich to: Józef-kawaler zmar...
poszukuje dokumentow
mojej prababki,Karoliny