> Віцебская вобласць > Докшыцкі раён > вёска Ходараўка
Ходараўка. Мемарыяльны комплекс

Ходараўка - фота і помнікі

Ходараўка Ходоровка Chodorówka Chodaraŭka Hodorovka Khodorovka Chodarauka Chodorovka

Што паглядзець у Ходараўцах

Гісторыя Ходараўкі

Упершыню ў пісьмовых крыніцах Ходараўка згадваецца ў 1690 годзе ў тарыфе Ашмянскага павета як уласнасць Уладзіслава Бжастоўскага. Адносілася тады да маёнтка Сітцы. У 1795 годзе фальварак Ходараўцы адносіўся да маёнтка Вешняе, 1 двор, 1 жыхар.

Напрыканцы 19 стагоддзя ў Ходараўцы закладзены парк (захаваўся часткова). Па словах старажылаў, Ходараўка належала Славінскім. У 1930 годзе маёнтак Ходараўка адносіўся да Порпліскай гміны Дзісненскага павета, тады ў ім пражывала 28 чалавек і было 288 дзесяцін зямлі.

У 1944 годзе за паўкіламетра ад маёнтка у лесе былі расстраляны 600 вязняў канцлагера “Лібараўшчына”, і 200 ваеннапалонных італьянцаў.

Кастусь Шыталь, краязнаўца
e-mail: ksz@tut.by

Ходараўка. : Адметнасці | фота выбраных помнікаў

Ходараўка.  Прысядзібны парк пры былой сядзібе Славінскіх

Ходараўка. Прысядзібны парк пры былой сядзібе Славінскіх (XIX) Рэшткі паркаваў прысады каля вёскі Ходараўка Фота 17.05.2015

Ходараўка.   Мемарыяльны комплекс

Ходараўка.  Краявіды

Каментарыі

W Chodorowce była duża ferma krów,sowchoznaja. Pamiętam z roku 1957. Czy jest dalej sowchoz i ferma?...