> obwód miński > rejon wołożyński > miasteczko Raków
Raków. Cmentarz żydowski

ĐŕęࢠĐŕęîâ Raków Rakaŭ Racov Rakow Rakov Rakau

Utracona spuścizna

Raków. : Zabytki i atrakcje | zdjęcia

Raków.  Grodzisko Grodzisko

Grodzisko w Rakowie z okresu kultury ceramiki kreskowanej lub sztychowanej (V w pne - V w ne); kultura ceramiki się rozwijała w dorzeczu górnego i środkowego Niemna i Berezyny

Raków.  Kaplica Kaplica

Kapliczka

Raków.  Krajobrazy Krajobrazy

Raków. Widok na miasto od strony grodziska

Raków.  Cmentarz stary prawosławny Cmentarz stary prawosławny

Cmentarz prawosławny w Rakowie, brama

Raków. : Utracone spuścizna | zdjęcia

Raków.  Zespół dworsko-parkowy

Raków.  Cerkiew Podwyższenia Krzyża Świętego

Raków.  Kaplica Św. Aleksandra Newskiego

Wiadomości

Witam. Szukam informacji na temat dziadka Józef Pietraszkiewicz (1927 - ?) urodzony w Raków koło Mińska. Józef był prawdopodobnie synem Marii Pietraszkiewicz. Czy wiadomo Państwu cokolwiek na ten temat? Dziękuję ...
Na cmentarzu w Rakowie pochowany jest mój dziadek Józef Wasilewski. Prawdopodobnie jest to cmentarz przy kościele św.Anny. Byłem tam, jako dziecko 45 lat temu i wtedy chyba była to tylko kaplica, do której przyjeżdżał ksiądz z innej miejscowości, raz w tygodniu odprawiać mszę, ale pewności nie mam. Chciałbym się d...
Poszukuję informacji o rodzinie Borzdyńskich, mam tylko dwie informacje jakie uzyskałam od rodziny, jedna jest taka że ojciec mojej babci miał rzeźnię w Rakowie przed wojną a druga to taka, iż babci bracia służyli w wojsku. Czy ktoś ma jakieś informacji odnośnie mieszkańców Rakowa sprzed wojny? mail: anetabebenek@gmail...
Witam serdecznie,
poszukuję krewnych Władysława i Antoniny Jaworskich, rodziców Agnieszki Jaworskiej ur. 1881 r.urodzonej w Rakowie. Agnieszka wyszła za mąż za Jana Dziemidowicza. Będę wdzięczna za każda informację.

"Zorza" nr 8 z dnia 22.11.1906r.

Z Białej Rusi.