> Minsk region > Stoŭpcy county > Zasulle village
Zasulle. Manor of Krupski

Zasulle. : Lost heritage | Photo

Zasulle.  Orthodox church of St. John

Zasulle. Orthodox church of St. John (< 1752 (1), 1784 (2))

Pani Lidio Wawrzynowicz - ciocia Irena (Isia) Krupska mieszkała potem we Wrocławiu.
Ja jestem z domu Krupska, mój dziadek Stefan Krupski był właścicielem majątku Oleszków, a jego braci m.in. Janusz Krupski, u którego mieszkała Pani mama z rodzicami, to jego brat.
Czy ma Pani jakieś zdjęcia?
Pozdrawiam,
Очень не приятно, но я хочу Вас разочаровать. Первое фото - это панский спиртзавод. А усадебно-парковый комплекс находился в старом панском парке, напротив спиртзавода. Пять назад, перед приездом родственников Крупского, усадьбу снесли, а бревна растащили на стройматериалы. До этого основной дом и другие постройки находились в заброшенном состоянии. Спирт завод тоже постепенно разрушается, года...
w tym majatku pracowal moj Dziadek Kazimierz Wierzbicki i Ojcie c Stanislaw jako kołodzieje. Mam opinię o pracy Ojca z 1937 roku podpisaną przez Leona Hrehowika ...
Witajcie! Moja Mama Aleksandra z domu Januszewicz mieszkała w majątku Krupskich razem z rodzicami Anastazją i Stanisławem i wychowywała się razem z córką Krupskich Isią.Bardzo chciałabym kirdyś pojechać w rodzinne strony mojej mamy.pozdrawiam serdecznie. Lidka
Найбольш уразіў мяне не стан будынка, не тое, што ў ім яшчэ захаваліся рэшткі старажытных броварных начынняў, а тое што комплекс пачынае рэстаўравацца. Ужо падвезены будаўнічыя матэрыялы і працаўнікі кажуць, што рэстаўрацыя вядзецца прыватным ахвотнікам на асабістыя грошы. На жаль, пакуль што рэстаўрацыя кранецца адно толькі бровару, сядзібны ж будынак, які быў жылы, ужо напаўразбураны і, здаецца,...