> Мінская вобласць > Уздзенскі раён > мястэчка Узда

Узда на мапе

Узда.  Сінагога Сінагога

Ад сінагогі засталіся дзьве сьцяны. Каб іх убачыць, трэба абыйсці будынак праз двор

Niech bedzie pochwalony!

Drogi Ojcie!

Mnie bardzo ciekawi, do ktorej parafii katolickiej nalezal zascianek Lawy, ktory sie znajdowal w roku 1910 w gminie Teladowicze, powiat sluckiego. Moja babcia w tym zascianku sie urodzila. Byla katoliczka. Ale nie wiemy gdzie sie znajdowala jej parafia, ani pod jakim wezwaniem byla. Bardzo Ojca prosze o pomoc!

Z szanowaniem,

Пахаваньні вядуцца з 18 стагодзьдзя. Але я змог прачытаць надпіс толькі за 1850 год....
Ci htosci vedaje Mastouskix pahouvanyh na mohilkah u Uzde? Budu udziaczny za konzhnuju inframcju. Mostowski, Mastawski, Mastowski ...
1684 – wydzielenie funduszu parafialnego przez Krzysztofa Kowerczyńskiego, właściciela Uzdy i budowa pierwszej drewnianej świątyni.
1744 – parafia w dekanacie mińskim, na jej terenie znajdowało się blisko 50 miejscowości [Uzda, Sokolszczyzna, Kamionka, Usa, Makowicze, Litwiany, Lisowszczyzna, Lowiszcze, Małasowszczyzna, Hodunowszczyzna, Koza, B...
Капліца знаходзіцца на могілках у цэнтры горада ля вуліцы Першамайскай. Гэта гарадскія могілкі, пахаванні працягваюцца, у асноўным праваслаўныя.